Alles over stoffen en kleurcodes

Pluche Materialen, Progimpex Pluche knuffel laten maken

Stoffen voor de buitenkant

Pluche knuffels.  Je maakt plannen om een mascotte of pluche knuffel te gaan produceren?  Of een pluche item (bv pantoffels, tutteldoekje…), een pluche pop?  Elke ‘pluche’ kunnen we in diverse stoffen en materialen gaan produceren.

Belangrijk is dat we samen de stof bepalen bij aanvang van jouw project.

We lijsten graag op. BV:

Zelfs wol, zijde, rayon, nylon, andere synthetische stoffen, of combinaties van vezels zijn allemaal in ons bereik.

Standard, rPet of Oekotex Standard 100

Materialen bieden we aan in standaard kwaliteit rPet (gerecycleerde materialen) of met Oekotex Standard 100 certificaat.

Wij raden altijd materialen aan binnen de hoeveelheid knuffels die je nodig hebt.  Sommige materialen vereisen immers grotere hoeveelheden dan andere of een ingewikkelder proces om ze aan te maken.  Materialen worden ook in functievan de CE testen aangeboden

Vulling

Voor de vulling van onze pluche knuffels gebruiken we 100% katoen of 100% synthetische vulling.  Ook hier adviseren we graag wat het beste materiaal is passend bij jouw project.

Hand gebreide pluche, Progimpex Pluche knuffel laten maken
Gehaakte Knuffels zijn een hype in 2021

Kleuren en smaken

Kleuren zijn ontzettend belangrijk in de totale branding.  Wij werken daarom met pantone kleuren.  

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200 (‘Pantone Matching System‘), zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Het woord ‘matching’ (‘overeenkomen, samenvallen’) geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen. Maw we streven ernaar de uiteindelijke pluches te produceren in matching kleuren, de kleuren zoals jij die wil.

Pantone codes zijn handig bij het inkleuren van stoffen.  Hoewel ook dit een vak apart is omdat elke drager (elk verschillend materiaal) verf op een eigen manier absorbeert en zo de kleur toch anders kan doen voorkomen.

Denk maar aan je eigen beeldscherm en vergelijk bv een foto op je PC en op je gsm. Je zal wellicht een verschil in kleur opmerken.

Wij kunnen met speciale apparatuur de juiste pantone kleurcode bepalen.  Zo ben je zeker dat je knuffels er precies gaan uitzien zoals je wil.

Kleuren zijn ontzettend belangrijk in de totale branding. Wij werken daarom met pantone kleuren

Pluche Vos Katoen, Progimpex Pluche knuffel laten maken
Knuffels zijn ook mogelijk in katoen

Pluche Knuffels en Aanvullende Merchandise

Met onze passie realiseren wij dromen.  Dromen van klanten en dromen van consumenten.

Van begin tot einde werken we heel intens en gepassioneerd aan jouw pluche project. Elke knuffel maken we uniek. Voor de consument, voor u en voor ons. 

Pluche en merchandise

Wij bieden een totaalpakket: Brainstormen, Creatieve concepten bedenken, karakterontwerp én de productie van de pluche en merchandise.

Gallery's

Merchandise

Grote producties zijn ons ding, maar ook kleinere projecten krijgen onze volle aandacht.

Pluche mascottes en knuffels produceren we in onze eigen fabriek.

Maar of je nu op zoek bent naar producten om weer te gaan verkopen in jouw shop.  Of als ondersteuning bij een promotie campagne.  Of als premium….

Wij hebben een solide netwerk aan toeleveranciers om jou te voorzien van de juiste kwaliteit én het juiste product.

Progimpex Pluche knuffel laten maken