Baby

Wij produceren volledige Baby Lijnen - Montessori

Progimpex produceert volledige babylijnen volgens de filosofie van Montessori.

Montessori is geen zalfje dat je aanbrengt, een religie, of een essentiële olie. Dus, als ik beschrijf hoe Montessori werkt, zal het niet zo eenvoudig zijn. Maar ik zal de hete hangijzers voor je raken.

Om samen te vatten: De Montessori Methode is een onderwijsfilosofie, die eind 1800 is bedacht en tot ver in de 20e eeuw is doorgevoerd, en die de tand des tijds heeft doorstaan.

Maria Montessori was de allereerste vrouwelijke arts in Italië. Zij overwon vele obstakels die in haar tijd gebruikelijk waren om dit te bereiken. In de 19e eeuw werden vrouwen ontmoedigd om wetenschap te studeren ten gunste van talen en literatuur.

Montessori gebruikte haar vastberadenheid en ploegde door de obstakels heen om arts te worden.

Op een avond, toen zij van een laboratoriumonderzoek naar huis liep, kwam zij een vrouw tegen die op straat om geld bedelde met haar jongste peuter. Ze zag dat de kleine helemaal opging in het spelen met een klein stukje papier.

Hoe

het werkt

Als je een onderscheid wilt maken tussen de Montessori manier van leren en de traditionele Westerse methodes, is er een eenvoudige verklaring.

Een traditioneel klaslokaal is gecentreerd rond de leraar, en in een Montessori klaslokaal is er geen enkel centrum. Elk kind is het centrum van hun eigen educatieve ervaring.

De materialen waarmee de kinderen werken hebben een ingebouwde foutcontrole, waardoor zelfstandig leren mogelijk wordt. De kinderen mogen de activiteiten kiezen waarvoor ze belangstelling hebben.

Zijn pluche Knuffels Montessori?

Als er één ding is dat kinderen beter kunnen dan volwassenen, dan is het spelen! Speeltijd is een integraal onderdeel van Montessori onderwijs op alle leeftijden. Baby’s oefenen een interactieve leerstijl als ze kijken naar zwart-wit mobielen en luisteren naar hun ouders die boeken voorlezen. Natuurlijk is het normaal dat ouders vragen hebben over Montessori speelgoed en hoe ze dit kunnen integreren in het leven van hun kind. Vaak krijgen baby’s en jonge kinderen pluchen speelgoed cadeau, maar zijn knuffeldieren Montessori?

Pluche

zijn knuffeldieren Montessori?

Wel, ouders kunnen kleuren aanwijzen en misschien een paar vormen op pluche speeltjes, maar hun ontwerp vervult geen specifiek aspect van het onderwijs van de leerling.

Een kind kan zijn fantasie gebruiken als het met een pluchen dier speelt, maar pluche speelgoed is niet expliciet ontworpen om multi-inzetbaar of educatief te zijn.

Vaak bootst Montessori speelgoed het echte leven op kindermaat na. Speelgoed stimuleert de creativiteit, maar vertaalt zich ook naar de werkelijkheid, en fantasiewerelden passen niet in het model van Montessori.

Pluche Knuffels kunnen op dit punt aansluiten, zolang je maar een pluche kiest dat een levensecht dier is in plaats van een mythisch schepsel. Het is ideaal voor uw kind om er een te vinden met zachte natuurlijke kleuren.

Progimpex produceert Montessori Pluche Knuffels

Wij produceren pluche knuffels met uitgekiend materiaal.  Zowel de buitenkant van de knuffel als de vulling worden in functie van Montessori gekozen. Sensorisch materiaal noemen we het.

Wij gebruiken 100% gerecycleerde materialen, eenvoudige realistische kleuren (met OEKO-TEX®) en het eindproduct draagt eveneens het OEKO-TEX® certificaat.

Pluche knuffels kunnen ook een ‘vriend’ zijn voor een kind terwijl het zelfstandig speelt. Pluche knuffels kunnen ook dienen als een geliefd aandenken en een troost object zijn.

Sensorische knuffels zijn een meerwaarde.